Mad Hippie Vitamin C Serum and Face Cream Review

madhippie

madhippie  

For ca. 1 år siden fikk jeg disse to produktene fra Mad Hippie Advance Skincare, og planen var å blogge om dem når jeg hadde fått brukt dem en stund, sett effekter, og med sikkerhet kunne anbefale produktene deres. Jeg brukte produktene helt opp, var veldig fornøyd, også glemte jeg å blogge om dem.. Produktene fortjener omtalen, og da de er perfekte sommerprodukter kommer en liten review, bedre sent enn aldri!

 Serumet innholder 10% vitamin C, i en stabil form av L-ascorbisk syre, som gjør ingrediensen stabil i formulering, slik at den har best mulig forutsetning for å gi de etterlengtede effektene av denne kraftige antioksidanten. Ved 10% vil man se effekter i form av UV beskyttelse på cellenivå, mild lysning av pigmentflekker, jevnere hudfarge, økt kollagen og elastin produksjon som igjen gir fastere hud med mindre rynker. Les mer om vitamin C og antioksidanter her.

Serumet inneholder også en hel del andre effektive antioksidanter som fungerer beskyttende sammen med vitamin C i symbiose. Antioksidanter fungerer best sammen, som gjør dette serumet til en ypperlig liten booster for huden. Veldig lett i konsistensen, absorberes raskt, og er fin under solkremen nå om sommeren. Vitamin C og E har vist å øke den solbeskyttende faktoren ved bruk av solkrem, og vil også redusere skadene av UV strålene når de først når gjennom. Derfor anbefaler jeg alltid bruk av et antioksidant serum under solkremen, uansett alder!

Full ingrediensliste av serumet:

Water Deionized, Vitamin C (Sodium Ascorbyl Phosphate), Alkyl Benzoate, Vegetable Glycerin, Water, Glycerin, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Clary Sage (Salvia Sclarea), Grapefruit (Citrus Grandis), Hyaluronic acid, Amorphophallus Konjac Root Powder, Aloe Barbadensis Leaf, Vitamin E (Tocotrienol), Ferulic acid, Chamomile Flower Extract (Recutita Matricaria), Sodium Phytate, Xanthum Gum, Hydroxyethylcellulose.

madhippie

Kremen er en lett fuktighetgivende krem som gjør seg godt om natten, gjerne over serumet. Siden den ikke inneholder SPF, og for de fleste vil tilføre mer fukt enn nødvendig under en solkrem, anbefaler jeg å bruke den på nattestid, eller under et meget lett solfilter som f.eks SkinCeutical Physichal fusion. Jeg likte kremen nesten bedre enn serumet, da den gav umiddelbar effekt i form av glød og lett rødme i kinnene. Det virket som om den økte mikro-sirkulasjonen i huden med en gang, som jo er en sjeldenhet å se. Som serumet innholder kremen flere antioksidanter, 2 peptid komplekser hvorav den ene, Matrixyl 3000 er en helt. Denne ingrediensen nevnes blant flere andre i boka mi, Frisk Hud.

Hele listen av ingredienser i kremen ser du her:

Water Deionized, Safflower Oil (Carthamus Tinctorius), Caprylic/Capric Triglycerides, Niacinamide, Matrixyl 3000, Argan Oil, Syn-Tacks, Pomegranate Seed Oil (Punica Granatum), Green Tea Extract (Camelia Sinensis Polyphenols), Grape Seed Extract (Vitis Vinifera), Acai Berry Extract, Sodium PCA, Resveratrol, Potassium Sorbate, Sorbic Acid, Vitamin E Acetate, Coenzyme Co Q10, Tocotrienol 40, Aloe Barbadensis Leaf, Coconut Oil (Cocos Nucifera)

Foreløbig kan Mad Hippie produktene kun kjøpes på nett, eller i disse Amerikanse og Canadiske butikkene.

//

About 1 year ago I got these two products from Mad Hippie Advanced Skin Care, and the plan was to blog about them when I had used them for a while, seen effects, and could recommend their products. I used the products- all up, was very happy, and then I forgot to blog about them .. The products deserve mention, and as they are perfect summer products, a review is well due, better late than never!

The serum containing 10% of vitamin C, in a stable form of L-ascorbic acid making the ingredient stable in formulation, so that it has the best possible condition for providing the sought after effects of this powerful antioxidant. At 10% you will see the effects in terms of UV protection at a cellular level, mild lightening  of pigment / age spots, even skin tone, increase in collagen and elastin production, which in turn leads to firmer skin with less wrinkles. Read more about vitamin C and antioxidants here.

The serum also contains a number of other powerful antioxidants that work together with vitamin C in symbiosis. Antioxidants work best together, which makes this serum a great little booster for the skin. Very light in texture, rapidly absorbed and is great under sunscreen in summer. Vitamins C and E have been shown to increase the sun protection factor of  sunscreens, and will also reduce the effects of UV rays in the skin once through. That's why I always recommend the use of an antioxidant serum under sunscreen, regardless of age!

Full ingredient list of the serum:

Water Deionized, Vitamin C (Sodium Ascorbyl Phosphate), Alkyl Benzoate, Vegetable Glycerin, Water, Glycerin, Sodium Levulinate, Sodium anisate, Clary Sage (Salvia sclarea), Grapefruit (Citrus Grandis), Hyaluronic Acid, Amorphophallus Konjac Root Powder, Aloe Barbadensis Leaf, Vitamin E (Tocotrienol), ferulic acid, Chamomile Flower Extract (Matricaria Recutita), Sodium phytate, xanthum Gum, Hydroxyethylcellulose.

The face cream is a light moisturizing cream that is best used at night, over the serum. Since it does not contain SPF, and  will add more moisture than required under a sunscreen, I recommend using it at night, or under a very light sunscreen like Skinceuticals Physichal fusion. I liked the cream almost better than serum, as it gave immediate effect in terms of glow and a light blush on my cheeks. It seemed as if it increased the micro-circulation in the skin right away, whichs is a rarity to see. As the serum, the cream contains many antioxidants, and also two peptide complexes, one of which is Matrixyl 3000. This ingredient is mentioned among several others in my book, Healthy Skin.

The full list of ingredients in the cream are listed below:

Deionized Water, Safflower Oil (Carthamus tinctorius), Caprylic / Capric Triglycerides, Niacinamide, Matrixyl 3000, Argan Oil, Syn-Tacks, Pomegranate Seed Oil (Punica granatum), Green Tea Extract (Camelia sinensis Polyphenols), Grape Seed Extract (Vitis Vinifera ), Acai Berry Extract, Sodium PCA, Resveratrol, Potassium Sorbate, Sorbic Acid, Vitamin E Acetate, Coenzyme Q10 Co, Tocotrienol 40, Aloe Barbadensis Leaf, Coconut Oil (Cocos Nucifera)

Mad Hippie products can only be purchased online, or in American and Canadian stores.